sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

10# Kht Renhetin ja Kht Creoton kisat (+ KÜR VIDEOLLA)

Huhhuh, postaustahti menee lähemmäs nollaa, mutta kuolemaan tämä ei silti tule. Olen ollut 2 viikkoa töissä, vielä viikko edessä, ja keppihevosjutut ovat pysytelleet täten lähinnä tilareiden ompeluna. Donen entisöintikin lykkääntyy rahapulassa edelleen.
Eilispäivä meni kuitenkin kisoissa, jonne siirryin kävellen Eka ja kaiuttimet mukanani. Sen verran lähelle sentään jäätiin, nimittäin Kht Renhetin pihamaalle, viiden minuutin päähän ulko-oveltani.


Järjestäjille oli käynyt se legendaarinen, joka ikisen kisanpitäjän painajainen, nimittäin todella moni oli lyhyellä varoitusajalla perunut tulonsa. Väkeä oli silti jonkin verran ja pelkäsin itse saapuvani kisoihin, missä olisi paljon vähemmän osallistujia. Tuli silti pitäjien puolesta vähän harmistunut olo, sillä nämä kisat olisivat ulkoasunsa ja panostuksensa takia ansainneet runsaasti enemmän osallistujia lopulliseen suunnilleen 10:n nähden. Alun perin olin kisapaikalla lähinnä yksin, vuoron tullen vain kiisin esteradalle köllöteltyäni auringonpaisteessa, mutta sain kisojen edetessä seuraa Laukista, Apsista ja Sharasta.

© Laukki
© Eemeli
© Eemeli

Matalin luokka oli 20 - 40 cm, jonka menin läpi töpsöttäen. Se on yksinkertaisesti jäänyt pahaksi tavaksi; kun täytyy mennä kovaa, mun askeleet menee hyvin lyhyiksi mutkissa, ja se vain syö aikaa. En oikein uskalla ottaa riskejä enää ja pelkään aina liukastuvani. Tultiin luokassa kuitenkin toiseksi, kuten myös 40 - 60 cm tyyliluokassa. Asenteeni tyyliluokassa ei ainakaan mukaillut sijoitustani, sillä yli puolet radasta menin ajattelematta ja keskittymättä mihinkään. Kunto tuntui pahoin loppuvan myös kesken.
Sen sijaan 1. sijan nappasin kaikista lopuista luokista: 60 - 80 cm aikaluokasta, freestylemuotoon muutetusta Helposta A:sta sekä küristä. Kürin suoritus päätyi videollekin, olkaatte hyvät.60 - 80 cm oli aika helppo voittaa, sillä olin ainoa, joka suoritti puhtaan. Muut ratsastivat automaattisesti aikaa ja se kostautui heille huonosti valmistelluilla teillä, joten en pitänyt itse kiirettä. Riski pudottaa puomit aikaa ratsastaessa olisi ollut turhan suuri siihen nähden, kuinka todennäköistä ainoa puhdas rata oli. H:A meni vähän sählätessä, mutta siitä ei onnekseni koitunut juuri freestyleohjelman takia mitään miinusta. Liikkeet oli iha ok, pyörin kentällä vaatimuksiin nähden kauhean kauan vain. Küria olin harjoitellut melko heikosti; tiesin jotenkin, mitä teen, mutta olin hyvin pettynyt radan tyhjyyteen. Menosta tuli levotonta, kunto lässähti lopussa ja niin edelleen. Ihan kiva se silti oli, kaikkiin muuttujiin ja radan jälkeisiin fiiliksiin nähden meno on videolla yllättävän hyvännäköistä.
Kuvia saa taas pyytää minulta sähköpostitse (alisasddd@gmail.com).

3 kommenttia:

  1. Todella harmillista, että kisoja järjesteltiin otsa hiessä ja vaivalla, mutta sitten puolet osallistujat peruivat tulonsa. No ainakin paikalla olleille kisaajille oli järjestetty hienot kisat! Onnea sijoituksista ja kyllä sinä tuon kürin vedit hyvin! Ehkä hieman yksinkertainen, mutta jos et ollut treenannut laisinkaan, niin kelpo suoritus oli. :)

    VastaaPoista
  2. Toi Kür on tosi kiva! Harmi että niin moni perui tulonsa mutta onneksi saitte kuitenkin mukavat kisat :)

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä kivat kisat!! Harmi kun niitä perumisia tuli paljon :(

    VastaaPoista