maanantai 18. toukokuuta 2015

7# Kht Kuunkukan kisat 17. 5.

Kisoja edeltävät päivät vietin leppoisasti. Yksi päivä innostuin menemään pihalle, mutten suinkaan hyppimään esteitä, vaan vääntämään Ekalla koulua. Meno oli mahdottoman kankeaa, mutta mentiin muutama "kür" ja pyörin ympyrällä kokoamassa. Koska intoa Fionalla ratsasteluun ei ole tippaakaan, piruuttani laitoin yhden esteen 80 senttiin ja kokeilin, miten sen ylittäminen sujuisi Ekan kanssa - yli meni, ja sen yhden esteen perusteella vaihdoin Kht Kuunkukan kisoihin sittenkin hevoseksi Ekan.


Koko kisapäivä oli jännittävä useammastakin syystä. Ajatuksen siivittämänä lähdimme bussin sijasta liikkeelle autolla, ja matkalla poimittiin kyytiin Rigtan Salosta ja Maikken Espoosta. En oo koskaan ennen ajanut pääkaupunkiseudulla, joten kehäralli sekä miljoonat kaistat kuumotti kauheasti. Ennen edes kisapaikalle pääsyä ehdittiin eksyä jo kolme kertaa, mutta oltiin silti kunniakkaasti ajoissa!
Osallistuin 40 - 50 cm tyyliluokkaan sekä 60 - 70 cm ja 80 - 90 cm aikaluokkiin. 40 - 50 cm luokassa tuli jaettu 6. sija, muiden luokkien sijoituksista mulla ei ole tietoa. Tuskin oltiin lähelläkään kärkeä, sillä unohdin, ettei aika lopu heti vikalla esteellä vaan vasta maaliviivalla. Muuten jokainen rata oli puhdas omaksi yllätyksekseni, ja tykkäsin kovasti mennä niitä! Radat olivat yksinkertaisia eikä teknistä silmää tarvinnut käyttää juuri ollenkaan, mutta kevyt ja energinen olo paikkasi huonon suunnittelun. Eritoten korkeinta rataa oli kiva hypätä.

Kisat pidettiin pienehköllä sorapohjaisella, epätasaisella alustalla, joten esteet olivat ylä- tai alamäessä. Pienestä tilasta huolimatta rata ei tuntunut olevan yhtään ahdas. Sen sijaan suorittaessa tuntui, että tilaa on rutkasti ja ehkä siksi liikaakin. Suurin miinus sen sijaan tulee epäkohteliaasta käytöksestä joiltakin järjestäjän apukäsistä - itse en henkilökohtaisesti tuntenut, että minulle oltaisiin tiuskittu, mutta sitäkin enemmän sain katsoa sitä sivusta. Tykkäsin kisojen sujuvuudesta ja pieni sähläys korjattiin nopeasti ilman noloja tilanteita, kisojen ulkonäkö värikkäine esteineen on myös hyvä. Sääkin oli tosi ihana, mutta se nyt ei ole edes järjestäjien vaikutettavissa.
Mun ja Ekan kuvista kiitos Sohville ja Vipelle!

Kisaajat saavat omia kuviaan pyytämällä multa sähköpostitse (alisasddd@gmail.com).
Mainitsemani yllätys kotiutui mukanani eilen kisoista, eli saanen esitellä "uuden" hevoseni Donen taas kerran! Ori on runsaan puolentoista vuoden kodinvaihtorallin päätynyt takaisin mulle, ja tänne jääkin. Tänä aikana se on nuhjuuntunut entisestään tosi paljon, joten saatte lukea herrasta lähiaikoina lisää.

© Sohvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti